Harmatcsillag Facebook
Telefonszám: 0749-626.803
E-mail: rendeles(kukac)harmatcsillag.ro
Kis- és nagykereskedés
Harmatcsillag logó

Környezetbarát és egészséges
termékek forgalmazója

HURO
BemutatkozásMenu decorTermékekMenu decorSaját termékeinkMenu decorElérhetőségek
Harmatcsillag banner

Információk

Új kezdet

Egy új kezdet, ami bennünk születik meg, mindig újat hoz úgy számunkra, mint a környezetünkre. Ez az irányváltás számtalanszor megtörténik az életünkben. Azt mindenki tudja, hogy itt csak egyre kell figyelni, hogy az új irány a jó irány legyen, és akkor bizonyára azt mondhatjuk, hogy megérte a fáradtságot. Minden változás és változtatás erőt és odafigyelést igényel.

Jelen esetben is erről van szó, amikor is egy olyan dologgal állunk kapcsolatban, amikor a régi szokásainkon kell változtatni ahhoz, hogy jobbá és egészségesebbé tegyük a mi és gyermekeink életét. Itt most nem a kényszerűség által kell meghozzuk a döntést, hanem szabadon. Belátásunktól függően döntünk tudatosan, hogy mi ezt vagy azt az utat válasszuk.

Szeretnék segíteni, hogy tisztán lássuk azt, hogy pontosan milyen utak között választunk, illetve ezeknek a döntéseinknek milyen hatása van a mi életünkre.


Tehát a hagyományosan használt természetidegen mosó- és tisztítószerek hatásai:
 • Maga a tisztítószerek károsítják a környezetünket, a természetet és ezáltal minket is, mert visszakerül onnan a vízzel és ételeinkkel.
 • Rajta maradnak a ruháinkon, edényeken és egyéb megtisztított tárgyakon, ahonnan a bőrünkkel kapcsolatba kerülve, az étkezésünk során és nem utolsó sorban a légzéssel bekerülnek a szervezetünkbe, elég nagy kárt okozva benne. A legrosszabb és egyben a leghatékonyabb támadás, mert lassú észrevehetetlen folyamat, ami biztosan a betegséghez vezet.
 • A csomagolásuk rengeteg olyan szemetet termel, ami mennyiségileg és minőségileg is nagyon károsítja a környezetünket, mondhatjuk, hogy tönkreteszi. Évtizedek vagy évszázadok kellenek a lebontásához… Még ha szelektív hulladékok közé tesszük is nagy a terhelés az újrahasznosításában is.
Ez lehetne a múlt, és akkor most jön a jövő!
Egy új kezdet!
A természetazonos tisztítószerek: mosószóda, folttisztítósó, citromsav és szódabikarbóna.

Hatásai és tulajdonságai:
 • A természet felismeri, mert természetazonos felépítéssel rendelkezik, így könnyen és gyorsan lebomlik.
 • Ha érintkezne szervezetünkkel a bőrön keresztül vagy a levegővel, még akkor sem okoz kárt, mert természetazonos anyag és a szervezet tudja, mit kell tenni vele, igyekszik hamar kiüríteni.
 • A csomagolásuk egyelőre nájlon zacskó, így kevesebb a szennyezés vele, de ha meggyűjtjük és előbb- utóbb szelektív hulladékok közé tesszük, akkor nagyon kis mennyiségben terheli az újrafeldolgozást is.

Röviden ennyi lenne a különbség, de ezt folytathatnánk tovább is. Most megkérek mindenkit, hogy saját maga egy percre hunyja be a szemét és képzelje el csak azt, hogy milyen gyorsasággal nőnek a szeméttelepeken a szeméthegyek, ha így haladunk… és ez 10 év, 100 év távlatában hova vezet… Előbb utóbb ki fogjuk ezeket válogatni!

Képzeljük el azt is, hogy ha így haladunk, akkor 100 év távlatában milyen esélye lesz a leszármazott unokáinknak az egészséges életre? Ha már most a betegségek legalább 70 %-ára jelenti ki a nyugati orvoslás, hogy oka ismeretlen… Napjainkban a gyermekek ruhái a nagy illatmámorban úsznak teli öblítő és mosószer maradványokkal, azt viszont tudjuk, hogy állandó bőrlégzésünk van, ami által a nedves pára feloldja ezeket és folyamatosan a bőrön keresztül beszívódik a szervezetbe.

"SOK KICSI SOKRA MEGY" Úgy gondolom, hogy ez elég ahhoz, hogy egy másik irányt vegyünk.

És most leírom, hogy pontosan miben áll ez a másik irány. Egyelőre kezdjük a tisztítással.

Úgy mosom ki a ruhámat, hogy közben tisztán hagyom a Világot!
Tehát szépen megszabadulunk a mérgező tisztítószerektől. Ez egyszerű: ha valakinek még belefér, akkor elhasználja, ami még maradt és megfelelő helyre teszi az üres vegyszertartókat.
Mire lesz szükségem a továbbiakban, ha már nincs semmiféle vegyszeres takarítószer otthon?
Szükség van 4 féle természetazonos tisztító alapanyagra:
 • mosószóda;
 • folttisztító só;
 • citromsav;
 • szódabikarbóna;
 • tároló edények.

Miből mennyi? Az alábbi táblázatban egy éves átlag adagot számoltam ki egy 4 fős család részére! Tehát:
 TermékMennyiségÁra
1Mosószóda1 zsák = 25 kg90 lej
2Folttisztító só4x 1 kg = 4 kg60 lej
3Citromsav4x 1 kg = 4 kg56 lej
4Szódabikarbóna6x 1 kg = 6 kg24 lej
Összesen: 230 lej

Tehát egy évi átlagfogyasztás egy 4 fős család részére 230 lejbe kerül, amivel egész évben moshatunk, mosogathatunk és takaríthatunk. Aki ennél olcsóbban ki tudott eddig is jönni a tisztítószerekre költött kiadásokból annak őszinte elismerésem.

Ezen kívül a tárolást kell megoldani. Ha van otthon a következőkre tárolási edény, akkor abban, ha nem akkor van lehetőség nálunk is választani.


A konyhában szükségünk van:
 • 1 db szódabikarbónás szóró tetős tárolóra;
 • 1 db kézi darálóra;
 • 1 db mosószóda tárolóra.A fürdőszobában szükség van:
 • 1 db mosószóda tárolására alkalmas nagyobb dobozra vagy vederre;
 • 1 db citromsav tárolására alkalmas szóró tetős dobozra;
 • 1db folttisztító só tárolására alkalmas szóró tetős dobozra;
 • 1 db szódabikarbóna tárolására alkalmas dobozra.

Végül is ennyi a változtatáshoz és egy jobb útra való rátéréshez a szükséges alapdolog. A tároló edények azok meg időtállóak egy életen át, főleg ha egy jobb minőséget szerzünk be.

Ezek után csak a négy alapanyag pótlására van szükség, ami hála Istennek olcsóbb, mint az eddig használt természetidegen vegyszerek. És itt bocsánatot kérek azoktól, akik eddig is már természetes megoldásokat használtak! Minden tiszteletem az övék.

Ha már ennyire hozzászoktunk az illatokhoz, akkor öblítőszer helyett lehet egy kevés (mosásonként 5 csepp) mosóparfümöt alkalmazni… Szívem szerint én inkább a természetes levendula illóolaját ajánlom, melyet a szekrénybe, pár cseppet egy zsebkendőre rácsepegtetve használunk, ami nemcsak illat, hanem nagyon jó fertőtlenítő. A többi mesterséges illatokhoz képest nem ingerli az agyunkat, hanem sokkal inkább kiegyensúlyozza a hangulatunkat és a lelkiállapotot (kiegészítő termékek).

A termékek használatához pedig mindenképpen tanulmányozza át az erre kidolgozott táblázatokat, mert csak úgy lesz hatékony a munkánk, ha a használati leírás szerint végezzük. A vásárlás során kérje nyomtatott formában is ezeket a táblázatokat, hogy mindig kéznél lehessen, amíg teljesen meg nem tanuljuk.

Ajánlott weboldalak:

 • www.okomami.ro — Gyergyóújfau / Gyergyószentmiklós / Mobil: 0751-613.846
Vissza Fel
BemutatkozásTermékekElérhetőségekOldaltérkép
Vásárlási tudnivalókFelhasználási feltételekANPC
Az árak tartalmazzák az ÁFÁ-t.