Harmatcsillag Facebook
Telefon: 0749-626.803
E-mail: rendeles(kukac)harmatcsillag.ro
Comerț cu ridicata și cu amănuntul
Harmatcsillag logo

Distribuitor de produse sănătoase şi ecologice

HURO
IntroducereMenu decorProduseMenu decorInformaţii cumpărareMenu decorContact
Harmatcsillag banner

Informaţii

Ştiai asta?

Diferenţa dintre produse de curăţenie natural identice şi cele sintetice
Prima dată trebuie să facem diferenţa între trei categorii:

Produse naturale, adică cele care se regăsesc şi în natură.

Subcategorii:
  • Substanţe existente în natură, cum ar fi de ex. acizii de fructe (acide) sau rădăcinile florilor de săpunăriţă (alcaline).
  • Substanţe care se produc în natură în urma unui proces: de ex. lemnul, care după ardere devine cenușă (alcalin).

Substanţe identic naturale care se obţin prin-un proces natural de prelucrare.

De exemplu, prin fierberea cenuşii se obţine leşia de cenuşă, substanţă puternic alcalină, sau săpunul care se obţine prin fierberea unui amestec de săpun şi ulei/unsoare. Important este ca procedura utilizată să fie una naturală, cum este de exemplu fierberea.

• Produse obţinute în laborator, unde există o diferenţă substanţială între produsul final şi cel folosit la începutul procesului chimic.

ITrebuie să menţionăm două proceduri:
  • Substanţe obţinute sintetic, a căror structură este identică cu structura celor care apar şi în natură, de ex. acidul citric, bicarbonatul de sodiu, Vitamina C, etc.
  • Substanţe obţinute sintetic, ale căror structură diferă în totalitate faţă de cele care apar în natură, de ex. solvenţi chimici, conservanţi, produse care ajută la spumare sau cele care împiedică aglutinarea, etc.
Acum urmează comparaţia acestor categorii.

Cea mai importantă diferenţă este că unele substanţe au o structură de bază care se regăseşte în natură, iar celelalte nu. Şi aceasta este esenţa!

Deci ceea ce apare şi în natură, este recunoscut de natură, totul fiind guvernat de "legi bine scrise". Chiar şi aşa pot apărea neplăceri, de ex. dacă turnăm peste plante substanţe extrem de alcaline sau acide, plantele mor, până când natura le restaurează. Natura este minunată, cu timpul iarba creşte din nou. Însă dacă aruncăm substanţe concentrate de prea multe ori în natură, , chiar dacă sunt naturale ( de ex. bălegar) acesta distruge, arde plantele. Astfel natura ne arată dacă procedăm bine sau rău.

Vrând-nevrând influenţăm mediul prin substanţele folosite, întrebarea esenţială este care este cantitatea de substanţe care încă nu provoacă daune. Orice am face are consecinţe asupra mediului. Dacă nu facem schimbări în natură, acesta prosperă şi ne aprovizionează. Noi nu trebuie să facem nimic, natura există în sine. Trebuie să scădem însă influenţa negativă pe care o exercităm asupra ei.

Substanţele sintetice sunt:
  • periculoase, dăunătoare asupra sănătăţii noastre şi a naturii;
  • prea răspândite.

Produsele nenaturale sau sintetice: chiar şi numele lor arată faptul că acestea sunt substanţe necunoscute pentru natură şi mediul înconjurător, care sunt produse într-un laborator printr-un proces în care substanţele naturale sunt supuse unui proces nenatural. Din această cauză structura lor de bază este în aşa fel modificată încât bacteriile şi particulele nu le pot degrada. Acest procedeu este un joc periculos, care deja are consecinţe negative asupra sănătăţii noastre.

Locuitorii din Valea Hunza sunt admiraţi de toată lumea pentru longevitatea lor, ei parcă deţin secretul tinereţii fără bătrâneţe. Ei sunt poporul naturii! Un exemplu demn de urmat!

Apare o simplă întrebare: merită să renunţăm la sănătatea şi bunăstarea noastră pentru aşa zisele valori din zilele noastre. Comoditatea, viteza cu care trăim, de multe ori chiar şi dezvoltarea sferei private ţine cont doar de binele nostru individual. Din acest motiv trebuie să întoarcem aceste obiceiuri proaste, să ne luăm soarta în mână, doar astfel putem trăi într-o lume în care ne este bine tuturor.

Cum am primit natura curată de la strămoși, aşa ar trebui să îl lăsăm moştenire copiilor noștri, ca şi ei să pornească cu aceeași şansă la viaţă.

Soluţiile noastre pentru curăţat au o legătură strânsă cu viaţa şi sănătatea noastră. În primul rând când curăţăm hainele cu soluţii pentru curăţenie, aceştia nu vor fi în totalitate curăţaţi. Acum câteva decenii strămoşii noștri, după spălarea rufelor, le clăteau într-un pârâu. Astfel ei erau siguri că hainele sunt în totalitate curate. În ziua de azi însă maşinile noastre minunate de spălat economisesc energia şi apa, din acest motiv hainele noastre niciodată nu vor fi curate dacă folosim substanțe obişnuite pentru spălat. În primul rând apa nu este de ajuns pentru a clăti rufele de detergenţii puternici pe care îi folosim, iar balsamul pe care îl utilizăm pentru catifelarea hainelor rămâne în totalitate în ţesuturi. Acesta dăunează pielii, otrăvind organismul uman. Chiar dacă nu este atât de vizibil, ţesuturile impregnate cu substanţe sintetice sunt mai periculoase decât unele boli, deoarece în cazul bolilor măcar ştim cauza lor. Este interesant faptul că, deşi până acum nu am auzit de la medici că unele boli au fost cauzate şi de hainele spălate cu produse sintetice, de multe ori ni s-a spus că nu se ştie cauza care a favorizat apariţia unor boli. Dacă gândim câtuşi de puţin nraţional putem vedea legătura existentă între aceste probleme. Şi asta fără să menţionăm produsele folosite pentru păstrarea curată a locuinţei noastre, produse chimice care ajungând în aer, au un efect negativ chiar şi asupra funcţionării creierului uman. Oare de ce sunt în ziua de azi din ce în ce mai mulţi copii cu probleme de concentrare?... Este îndeajuns să reflectăm asupra celor menţionate până acum şi va fi mult mai uşor să facem alegeri bune pentru sănătatea noastră!

Trebuie să reţinem un lucru: aceste substanţe sintetice , nenaturale, influențează sănătatea umană dar şi mediul înconjurător. Folosindu-le vom plăti un preţ foarte mare. Dacă aceste chimicale atacă organismul nostru, şi încep să influenţeze hormonii noștri, organismul uman va deveni incontrolabil şi incurabil.

Aşadar, trebuie să folosim produse de curăţenie cu precauţie, precum şi cantitatea lor, însă şi mai important este să ne gândim cum le putem înlocui.

Acum ceva timp săpunul de casă, cenuşa, oţetul sau leşia erau îndeajunse. Iar faptul că pentru a obţine haine imaculate acestea trebuie fierte era cunoscut chiar şi de bunicile noastre!

Dacă reluăm aceste practici nu înseamnă că vrem să păstrăm tradiţiile, nu înseamnă că ne întoarcem în trecut, ci înseamnă că vrem o schimbare în viaţa noastră. Cum? Foarte simplu, ne uităm la beneficiul absolut, şi folosim doar astfel de produse. În ziua de azi putem obţine soda pentru spălarea rufelor în laborator, materia astfel obţinută fiind identică cu cea care există în natură. Soda pentru spălat este o substanţă alcalină, utilizată pentru spălare pe tot parcursul istoriei, fiind un produs eficient. Abundenţa produselor nu înseamnă că trebuie să abuzăm de ele. Omul conştient se întreabă mereu nu doar câtă soluţie de curăţat trebuie să utilizeze, dar şi dacă chiar are nevoie de ea sau nu.

Dacă gândim astfel calitatea vieţii noastre se va îmbunătății. Totul începe cu noi…

Sper că toţi vom ţine cont de aceste lucruri. Sper că vom lăsa ca moştenire această ţară minunată la fel cum am primit-o de la strămoşii noștri!

Înapoi Sus
IntroducereProduseContactHarta site
Informații cumpărareTermeni și condițiiANPC
Prețurile afișate includ TVA.