Harmatcsillag Facebook
Telefon: 0749-626.803
E-mail: rendeles(kukac)harmatcsillag.ro
Comerț cu ridicata și cu amănuntul
Harmatcsillag logo

Distribuitor de produse sănătoase şi ecologice

HURO
IntroducereMenu decorProduseMenu decorInformaţii cumpărareMenu decorContact
Acid citric
Unitate de ambalare: 1 kg
Timp de livrare: 1-2 zi lucrătoare
Țara proveniență: EU
Preţ: 45 lei
În stoc
Formular de comandă
Acid citric

Produse

Informaţii

Descriere

Acid citric este un acid natural, slab, care se dizolvă foarte uşor în apă. Protejând natura se descompune în mod biologic. Acesta se regăseşte în natură de ex. în fructe acre (zmeura, coacăze, etc.). Acid citric, obţinut prin diferite procese chimice, este cunoscut şi prin numele de sare de lămâie. Acesta este utilizat deoarece are calităţi deosebite de curăţare, dezinfectare, conservare şi de detartrare.

Spre deosebire de oţet, este fără miros şi chiar elimină mirosul neplăcut. Efectul este sporit dacă în timpul procesului de curăţenie îl dizolvăm în apă fierbinte.


Utilizare:

Detartrare
  • umezim suprafaţa pe care s-a depus calcarul, apoi pulverizăm acid citric, distribuim substanţa uniform cu un burete, şi, ţinând cont de depunere, spălăm până la obținerea efectului dorit. Dacă depunerea este mai proeminentă, avem nevoie de un timp mai îndelungat pentru curăţare (10-20 minute), iar suprafaţa se poate freca chiar şi cu un burete abraziv. Astfel de suprafeţe sunt aparatele de uz casnic (cafetieră, ceainic), faianţa, robinete, chiuvete, vase, blatul de la bucătărie, etc.
  • pentru curăţarea suprafeţelor mai puţin atacate de calcar putem pregăti o soluţie din jumătate litru de apă caldă, la care adăugăm 3 linguri de acid citric. Cu soluţia obţinută stropim suprafaţa dorită, iar după 10-15 minute o ştergem.
  • curăţarea de calcar a maşinii de spălat: în cuva maşinii (nu punem rufe) punem 5 linguri de acid citric, şi pornim o spălare la 95˚C grade.(în cazul depunerii puternice, înainte de începerea ciclului de clătire oprim maşina cel puţin pentru o oră);
  • prevenirea depunerii calcarului în maşina de spălat: la fiecare spălare utilizăm 1 lingură de acid citric în compartimentului pentru balsam. Acesta catifelează rufele. De asemenea, folosirea acidului citric este obligatorie atunci când spălăm hainele cu sodă.
  • detartrarea toaletei: pulverizăm vasul de toaletă jur împrejur cu acid citric, şi punem şi în apă 1-2 linguri de acid praf. Frecăm vasul cu peria, după care lăsăm substanţa să acţioneze 15-20 de minute sau chiar şi peste noapte. Clătim cu apă rece sau fierbinte (aceasta fiind mult mai eficientă).
Dedurizarea apei
  • acid citric este potrivit pentru tratarea tuturor tipurilor de apă dură, de ex. apa folosită în timpul clătirii rufelor. Dacă foşosim o lingură de acid citric în compartimentul pentru balsam, calcarul nu se va depune, iar rufele noastre vor mi mult mai catifelate.
Eliminarea petelor
  • (de ex.: pete cauzate de fructe şi legume, care au apărut pe vase sau alte suprafeţe): pulverizăm acid citric pe pată, o frecăm, şi lăsăm un timp ca substanţa să acţioneze, după care ştergem. Dacă petele sau decolorarea este mai accentuată, pentru curăţarea eficientă folosim şi bicarbonat de sodiu (suprafaţa se freacă alternativ o dată cu acid, o dată cu bicarbonat, după care se spală cu apă).
Dizolvarea ruginii
  • pulverizăm acid citric pe suprafaţa umedă, lăsăm să acţioneze, după care frecăm suprafaţa.
Îndepărtarea mucegaiului
  • dacă pulverizaţi substanţa pe suprafeţe umede, mucegaiul se poate şterge uşor, iar dacă ştergeţi o suprafață cu acid citric dizolvat în apă acesta va fi mai puţin predispusă să dezvolte mucegai.
Lustruire
  • ex. geamuri, vase din oţel inoxidabil, robinete, etc. : la 1/2 litru de apă caldă se adaugă 1 lingură de acid citric
Scapă de alge:
  • utilizând acid citric se pot curăţa acvariile, în perioada curăţării peştii se îndepărtează din acvariu.
Curăţarea mâinilor
  • (în deosebi când mâna a fost colorată de produse de origine vegetală): frecând cu acid citric mâinile prealabil umezite cu apă, acesta elimină în mod eficient petele. În cazul petelor mai persistente se recomandă mai întâi spălarea mâinilor cu bicarbonat de sodiu timp de 4-5 minute. După clătire ritualul de curăţare continuă urmând instrucțiunile de mai sus.
Clătirea părului
  • se foloseşte 1 linguriţă acid citric dizolvat într-un litru de apă caldă, după utilizare părul se clăteşte şi cu apă curată.
Dezinfectare
  • deoarece previne dezvoltarea bacteriilor, se poate utiliza şi ca conservant natural. În timpul spălării dezinfectează chiar şi rufele, cum ar fi lenjeria de corp, prosoape, etc.

Acid citric este un puternic antioxidant, care se regăseşte şi în organismul uman. Din acest motiv nu este toxic pentru noi, însă pentru alimentaţie se poate utiliza doar acid citric produs pentru uz alimentar.

De ştiut:

  • termen de valabilitate nelimitat;
  • a se păstra într-un loc uscat, răcoros;
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor.
Înapoi Sus
IntroducereProduseContactHarta site
Informații cumpărareTermeni și condițiiANPC
Prețurile afișate includ TVA.