Harmatcsillag Facebook
Telefonszám: 0749-626.803
E-mail: rendeles(kukac)harmatcsillag.ro
Kis- és nagykereskedés
Harmatcsillag logó

Környezetbarát és egészséges
termékek forgalmazója

HURO
BemutatkozásMenu decorTermékekMenu decorSaját termékeinkMenu decorElérhetőségek
Mosószóda
Kiszerelés: 2 kg / 5 kg / 25 kg
Szállítási idő: 1-21 munkanap
Származási hely: EU
Árak: 17 lej / 2 kg
Raktáron
Rendelési lap
Mosószóda

Termékek

Információk

Leírás

A mosószóda természetes formája a növények hamujában, szikes talajokban, valamint egyes tavak vizében is megtalálható. Már őseink is használták, az ókori egyiptomiaktól kezdődően. Régi neve: sziksó, széksó, kuksó. A XIX. századig gyakorolt mosási szokás volt, hogy miután a napon megszárították a sziksó nevű kőzetet, vízben oldották fel és kemencében elfőzték róla a vizet. Ma már kémiailag előállítható, neve: nátrium-karbonát, amely szintén úgy viselkedik, mint őseink korában a sziksó.


Felhasználása:

Mosás
  • akár kézi, akár gépi mosáshoz alkalmazható, bőrünkkel érintkezve kímélő hatású. Tudnunk kell róla, hogy akár egy kis hideg vízzel érintkezve megkeményedik, ezért legalább 30˚C-ra szükség van a teljes feloldódáshoz. Ezért ha alacsony hőfokon mosunk ruhát, akkor előtte jó meleg vízben oldjuk fel és úgy öntsük a mosószer adagolóba. Ha magasabb hőfokon mosunk (60˚C felett), akkor tehetjük közvetlenül a ruhák közé (de nem a ruhák tetejére).
  • általános adagolás: 5 kg ruhához 120-180 ml mosószóda, ez kb. 5-7 evőkanálnak megfelelő mennyiség. A szennyezettebb ruhákhoz akár 8 vagy annál több kanál mosószódára is szükség lehet, de ebben az esetben ajánlott az előáztatás (5 l meleg vízhez 2-3 evőkanál mosószóda).
Mosogatás
  • mosogatóvíz készítésénél: 5 l meleg vízhez - 1 csapott evőkanál mosószóda elegendő. A jó melegvíz, az áztatás, a mosogató hatékonyabb dörzsölése az edényhez, a mosogatás eredményességét fokozza. Az alapos öblítés nagyon fontos, főleg az üveg edényeken lehet tapasztalni, hogy mennyire öblítettük el, mivel a mosószóda legkisebb maradéka is foltot hagy. Az alapos öblítés egészségünk szempontjából is fontos, habár ebben az esetben nagyobb védelemre számíthatunk. Az öblítő vízbe tegyünk egy kis citromsavat és ezzel segítjük a hatékonyságot.
Általános tisztítás
  • WC, tűzhely vagy más szennyezett felületek tisztításánál tisztító permet vagy lemosó is készíthető belőle: 1-2 evőkanál mosószóda 1 l melegvízhez. Itt is érvényes a tisztítás utáni tiszta vizes áttörlés.
Padlófelmosás
  • 1 púpozott evőkanál mosószóda 7-8 l melegvízhez (60-70˚C).

Fontos tudnivalók:

  • természeténél fogva a hosszabb tárolás során összeáll (megkeményedik), ezért egy kis ütögetéssel (miközben bezárt zacskóban van) könnyen újra porrá alakítható;
  • minőségét korlátlan ideig megőrzi;
  • hűvös és száraz helyen;
  • gyermekek elől elzárva tárolandó;
  • alumíniumot ne mossunk vele.
Vissza Fel
BemutatkozásTermékekElérhetőségekOldaltérkép
Vásárlási tudnivalókFelhasználási feltételekANPC
Az árak tartalmazzák az ÁFÁ-t.